Сърбия посреща Путин с високи почести

Плакати на Путин посрещат руския президент в Белград. В сръбски вестник той призова САЩ да прекратят безразсъдния шантаж спрямо Русия 

На посещение в Сърбия днес пристига руският президент Владимир Путин. На много места в Белград са поставени знамена на Русия и Сърбия, както и плакати с образа на руския президент. За посещението в сръбската столица са пристигнали 1000 чуждестранни медии. В интервю за сръбския вестник „Политика“, руският държавен глава заяви, че Сърбия винаги е била и ще остане един от ключовите партньори на Русия в Югоизточна Европа.

Президентът Путин идва в Сърбия по случай 70-та годишнина от освобождаването на Белград. Сръбската управа подготви помпозен военен парад и висок орден за руския гост.

Напомняме, че окупираният от германците Белград е освободен от югославските партизани и Червената армия на 20 октомври 1944 година. Седемдесетата годишнина от тази важна победа, сръбските управници решиха да отбележат четири дни по-рано заради натоварената програма на един важен гост – президента на Русия Владимир Путин, чиято страна е възприемана от сърбите като традиционен съюзник и „православна майка“. Заедно със сръбските домакини, Владимир Путин ще присъства на първия от три десетилетия насам военен парад в Белград.