Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции срещу Русия

Сърбия не е въвела и няма да въведе санкции срещу Русия

Публикувано от:

Сърбия не е въвела, нито ще въведе санкции на Руската Федерация, категоричен е премиерът Александър Вучич, цитиран от електронно издание Pressonline. Позицията на Сърбия по този въпрос е съвсем ясна, посочва той.

„Абсолютно е ясно: в този тежък период Сърбия потвърди на своите руски партньори, че е техният най-добър приятел в Европа и няма да въвежда никакви санкции”, заяви Вучич за телевизионния канал Россия 24.

По думите му на двете страни им предстоят важни съвместни проекти. В тази посока Вучич напомня, че Сърбия е подписала споразумение за изграждане на „Южен поток” – енергиен проект, който, по думите му, е от голямо значение за Сърбия и страната няма да промени променя своето мнение, независимо от това каква е политическата ситуация в света.

ЧЕ сръбското правителство няма намерение да въвежда санкции срещу Русия заради кризата в Украйна каза вчера и сръбския министър на отбраната Братислав Гашич. Гашич посочи, че Белград е обяснил позицията си на западните партньори. „Ние настояваме за намирането на мирно решение на този конфликт, както и на всички конфликти по света”, заяви военният министър.

„Обявяваме се за запазването на териториалната цялост и зачитането на суверенитета на всяка една страна-членка на ООН”, подчерта Братислав Гашич.