Съветът на още една италианска област ще разгледа резолюция за признаване на Крим за част от Русия

Съветът на още една италианска област ще разгледа резолюция за признаване на Крим за част от Русия

Публикувано от:

Група членове от областния съвет на Лигурия е внесла за разглеждане от регионалния законодателен орган проект на резолюция с искане за официалното признаване на Крим за част от Русия и отмяна на санкциите срещу РФ, съобщи пред РИА Новости бившият италиански депутат Едуардо Рикси.

Инициативата за приемането на резолюцията е на регионалните законодатели от партията „Северна лига“. Подписите си под документа са поставили 16 от 31 члена на областния съвет, представляващи всички партии на управляващото в Лигурия мнозинство.

„Гласуването за предложената от нас резолюция трябва да се състои в областния съвет на 7 юни, и ние сме убедени, че този документ със сигурност ще бъде одобрен“, заяви Рикси.

По думите му приемането на резолюцията ще се превърне във важен политически сигнал, най-вече за Европа, която трябва да възстанови пълноценния и открит диалог с Русия.

„Русия е най-важният ни политически и търговско-икономически партньор. Според нас Европа без Русия не е Европа. Смятам, че ЕС трябва колкото се може по-скоро да промени позицията си по отношение на Русия, която ние считаме за неразделна част от нашия континент“, подчерта италианския депутат.

„Това, че Крим е част от Русия е отдавна известно и е исторически факт. Тук не може да има две мнения и позицията, която жителите на Крим изразиха на референдума, според нас, трябва да получи международно признание“, отбеляза Рикси.