Строят първия квартал за вегетарианци

Автор: Валерия КАЛЧЕВА, impressio.dir.bg

В Санкт Петербург строят уникален жилищен комплекс. В него ще могат да живеят само вегетарианци. Освен това, на територията на своеобразната вегетарианска комуна ще бъде забранено да се пие алкохол и да се пуши.

Жилищният комплекс Veda Village ще бъде разположен в село Заневка, на 15 минути път от метростанация „Ладожская“. За първия корпус са набрани желаещи още през 2015 година, но за ноу хау се заговори наскоро.

До сега строителите са завършили изграждането на две жилищни сгради от комплекса. Очаква се още една сграда да бъде завършена до първото тримесечие на следващата година.

Целият комплекс предвижда седем сгради, в които ще могат да живеят 210 семейства. На територията на комплекса ще има детски и спортни площадки, зали за йога, за масажи и занимания за деца.

 

Предвижда се построяването на училище и детска градина, в които на малчуганите ще се предлага само вегетарианска храна.

На гости и на екскурзии в комплекса ще могат да идват всички, но да си купят апартаменти ще могат само единомишленици. За да придобиеш клубно жилище, ще трябва да се явиш на интервю в Отдел „Продажби“ и да докажеш, че си вегетерианец.

Забранено в жилищния комплекс е не само месото, а и цигарите и алкохола. Разбира се, никой никого няма намерение да следи. Ще се разчита на съзнанието на собствениците на жилища в този уникален комплекс.

Строителството на комплекса ще приключи през 2019 година.

Жилищният квартал няма аналог в цяла Русия.

Това е първият в страната мини-район, „свободен от животинско месо“.

Компанията планира да построи такъв комплекс и в Москва.