Странните времена в Кьолн

Странни времена настанаха в Кьолн!, – възкликва Евгений Сатановски, президент на Института за Близкия Изток, и изказва мнение защо миграционната криза в Европа придобива неразрешими очертания. Тълпа мигранти на Нова година откри лова на местни жени в Кьолн. Ограбват, оскърбяват, държат се по безподобен начин в центъра на голям европейски град пред очите на полицаите, които не предприемат нищо.

Те престават да приемат заявления, когато стават прекалено много, не могат или не искат никого да арестуват и въобще се държат като спящи плюшени мечета.

После става ясно, че точно такива безчинства са вършени из цяла Германия. Властта се загрижи главно да не се научава, че в тях са взели участие мигранти, които Германия е приела. Това щяло да развали отношението към тях на местното население.

Оказва се, че извършените от мигрантите престъпления, включително грабежи и изнасилвания, в полицията се стараят да не ги регистрират, да не говорим, че трябва да се борят с тях.

Оказва се, че не се поддава на описване какво става в центровете за настаняване на мигранти. Властите обаче го укриват. Правозащитниците го крият. И левите организации, толериращи мигрантите, правят всичко възможно никой да не го научи. Изведнъж се получава така, че повече от милион мигранти, които пуснахме в Европа благодарение на рекета на Ердоган, който ги натири натам, за да изкара от Брюксел пари и да отскубне своите 3 млрд, никой за нищо не е благодарен и всички хващат Европа за гърлото.

Те бягат в Европа не за да стават европейци, а тя да работи за тях; за да използват европейските жени по това предназначение, което те си представят като единствено за жените. Те от никого не се боят, от никого не се стесняват и в нищо не възнамеряват де се ограничават. Защо? Тях полицията не ги докосва – ще я обвинят в расизъм. Затова тя разгонва ония, които искат да ги спрат. Това го виждат всички: и населението, и погромаджиите.

Никой няма да бие пристигналите, да ги стреля на поражение, да ги вкарат в затвора и да ги изгонят за 24 часа от Германия и из Европа, но те не разбират друг език.

Когато неофашистите отиват да бият хора само защото са пришълци, това е расизъм. Когато обаче мигрантите бият местните само защото са местни – тогава какво? Когато десните обвиняват пришълците, че са криминални и насилници, те предизвикват отвращение. А когато те се държат като криминални и насилници? Или им е позволено, защото бягат от войната? В Европа те ще се държат, както са свикнали у дома си – в местата, до които цивилизацията е като до Луната. Или, ако там я е имало като в Сирия и в Либия, тя е изкоренена без остатък при пълна поддръжка на Европа и САЩ.

Да се проявява любезност към престъпниците е престъпление по отношение на техните жертви. Докато не излетят от своите кабинети европейските политици, които забъркаха проблема с новото Велико преселение на народите, когато милиони хора от Африка и от Близкия Изток вървят да покорят Европа, Европа ще бъде в смъртна опасност.

Интересно е каква ще е утрешна Европа, лидерите на която ще се ориентират към Хитлер и Брейвик или бен Ладен и ал-Багдади? А когато европейците се научат да се защитават сами, с какви думи Държавният департамент на САЩ ще изрази загрижеността си. Той винаги я изразява. Особено там, където никой не се интересува от неговото мнение и никой не го пита.