Стартира националната подписка на Движение „Русофили”

Инициативата бе  обявена  на пресконференция с участието на   инж. Стоян Проданов, Николай Малинов, председател на Национално движение „Русофили”, главният редактор на в. „Нова Зора”  Минчо Минчев, председателите на общинските организации на Движение „Русофили” Жельо Палазов и Володя Борисов, Златка Божкова, председател на БАС Ямбол, Венелин Стоянов, председател на пенсионерските клубове в града.
Изразено бе общото мнение, че паметниците са израз на признаване саможертвата на загиналите  руснаци, украинци, беларуси, узбеки и т .н , жертвали живота си в името на една велика кауза – освобождаването на отечеството ни от фашизма. Категорично бе заявено, че призивите за демонтиране и премахване на паметника на Съветската армия в София и другите паметници в страната,  се възприемат като пореден опит за раздухване на русофобска истерия, за разделяне  и противопоставяне на отделни части от нашия народ, коментира Минчо Минчев.
Николай Малинов сподели, че премахването или преместването на паметника  на Съветската армия в София би било истинско оскърбление  на руските хора  и Русия, което несъмнено ще има неблагоприятни последици за отношенията между България и Русия. Той  съобщи, че в България има над 430 руски паметници, част от които са в добро състояние и са включени в новия каталог на паметниците, подготвен от Национално движение „Русофили”.
Подписката ще се разпространява по клубовете, неправителствените организации  и  по време на събранията и различните инициативи  на русофилите в Ямболска област. Крайният срок е месец април 2011г..