"Стандарт" с приз от Русия

Публикувано от:

Към стотиците си награди “Стандарт” добави още една. Главният редактор Славка Бозукова бе отличена снощи за огромен принос в разширяването на търговско-икономическото и делово сътрудничество между България и Русия. Статуетка и почетна грамота й бяха присъдени от Българо-руската търговско промишлена палата. Наградата по време на стилна церемония връчи зам.-министърът на икономиката Иван Айолов.

Не искам да звучи нескромно, но “Стандарт” има сериозно предимство пред конкурентите си в развитието на двустранните икономически и културни връзки, каза Славка Бозукова и благодари за отличието на руския посланик Юрий Исаков, председателката на форум “България-Русия” Светлана Шаренкова и шефа на палатата доц. д-р Желю Добрев. Главният редактор на “Стандарт” подчерта отговорността, с която вестникът информира за големите инфраструктурни проекти, особено “Южен поток”.

В областта на туризма нито едно българско търговско аташе в Русия не е постигнало толкова голям успех, колкото кампанията “Чудесата на България”, каза още Славка Бозукова. И припомни как през 2010 г. по инициатива на “Стандарт” мощите на св. Йоан Кръстител бяха изложени в София и пред тях се поклони Владимир Путин. Това увеличи с 340 000 души броя на руските туристи в Созопол и вдигна с 10% ръста на местната икономика.
Сега имаме нова цел – “Стандарт” вече е задвижил процедурата мощите на Кръстителя да пътуват до Москва за неколкодневно поклонение, съобщи г-жа Бозукова. Тя допълни, че в момента се подготвя превод на руски език и на хитовата книга албум “Чудесата на България”.

Награди получиха още фирми в различни сфери на търговско-икономическите отношения с Русия. Приз от руската палата получиха фирмата “Балканкарподем” и туристическата агенция “Солвекс”, която е лидер по брой изпратени български туристи в Русия – главно в Москва и Санкт Петербург. Отличен бе и изпълнителният директор на “Стара планина холд” Васил Велев.