Станаха известни лауреатите на наградите на Президента Путин за млади учени в областта науката и иновациите

 

Премиите на Президента на Русия за млади учени в областта на науката и иновациите през 2013г се получават от 5 специалисти, обяви Съветникът на Президента по наука Андрей Фурсенко.

По негови думи, за награда се предлагат изследванията по много направления, в това число хуманитарни. Нама приоритетни сфери за експертите, отличаващи работите. Главното е качеството на самия материал, самостоятелност на работата и важност за икономиката на страната.

„ У нас съществува митът, че всички заделени средства за науката са от времето на Съветския Съюз и сега ние само ги експлоатираме – казва Андрей Фурсенко. – Но тези млади хора работят в направления на съвременните отрасли, които не са съществували в Съветския Съюз. Всичките си разработки са създали за последните няколко години. Те са абсолютно конкурентоспособни и в редица случаи имат приоритет в света“.

Лауреатите тази година са – докторът на техническите науки Наталия Баурова, кандидатите на физико-математическите науки Андрей Горобец и Александър Давидов, кандидатът на биологическите науки Алексей Полилов и кандидатът на техническите науки Владимир Новиков, който работи в областта на защитата на информационните системи.

 .

error: Съдържанието ни е авторско!