Сръбски четници ще защитават Русия

Сръбски доброволци от „Движението на четниците” пристигнаха в Севастопол, за да подпомогнат на местните отряди за самозащита. „Аз представлявам сръбските четници, които може да се сравнят с руските казаци. Нашата цел е да подкрепим руския народ от името на сръбския народ. В момента вие преживявате нещо, през което ние минахме преди години. Западните страни дават пари на опозицията и твърдят, че е много хубаво за живеене при тях. А всичко това е една голяма лъжа. Ние сме тук за да защитим Русия и да противодействаме на намеренията на Запада да унищожи връзката между братята славяни“, каза лидерът на четниците Милутин Малишич.

Заедно с него в Севастопол пристигнаха още петима души, които са се сражавали в Косово през 1999 година. Според Малишич те са пристигнали по покана на казаците.

„По време на гражданската война в Югославия, много руски доброволци доидоха да подкрепят сръбския народ. Ние сме малък народ и не можем да изпратим голям брой хора, но любовта ни към руския народ е голяма”, – обясни мотивите за своите действия лидерът на доброволците Милутин Малишич.