Сръбски четници се присъединиха към опълченците на ДНР

Съпротивлението срещу киевската хунта все повече се превръща в интернационално. Редиците на опълчението на Донбас се запълват с доброволци от Италия, Чечения, Полша, Израел, Русия и Сърбия, съобщава РИА Новости.

Както съобщи сръбското издание www.dnevne.rs., в Донецка област са пристигнали сръбски четници. Заедно с четниците в Донецк пристигна и Братислав Живкович президента на сръбското движение. Преди заминаването си в Москва, през която пътувал за Донецк, Живкович дал кратко интервю на летището «Никола Тесла». Той сподели, че неговата организация не могла да остане безучастна относно призивите на братята-казаци от Новорусия. На призива откликнали 10 участника от сръбското движение, което е аналогично на руското казачество. Преди да навлязат в редиците на опълчението на ДНР, четниците ще преминат 7-дневен подготвителен курс.

Сръбски четници

 

Освен всичко, четниците доставиха хуманитарна помощ за разрушения от украинските военни Донбас.  Както поясни Живкович, тяхната група ще оказва помощ за обезпечаване на хуманитарни конвои, идващи от Русия.

В Сърбия много добре разбират значението на тази мисия, като й придават първостепенно значение, тъй като киевските нацисти са лишили много беззащитни хора от най-необходимите неща за оцеляване: покрив над главата, медикаменти, бебешки храни, хигиенични средства и т. н.