Сръбски вестник: Сбогом, другарю Путин!

Сръбски вестник: Сбогом, другарю Путин!

Публикувано от:

Най-тиражният вестник в съседна Сърбия днес публикува на челната си страница водеща новина, която твърди, че правителството на министър-председателя Александър Вучич официално обръща гръб на руския президент Владимир Путин.

Статията е озаглавена – “Сбогом, другарю Путин!” и е илюстрирана със снимка на Вучич и руският държавен глава. Според изданието “Сърбия е направила обрат в енергийната си политика и се е обърнала към САЩ в този сектор”. По този начин властите в Белград за първи път са взели решение повече да не бъдат зависими в енергийно отношение от Русия, пише още изданието и уточнява, че “Александър Вучич е приел призива на САЩ да се присъедини към газопровода идващ от Азербайджан”, цитира БГНЕС.

Белградският вестник публикува и кратък коментар на “руски официални лица, които твърдят, че Сърбия няма алтернатива и в бъдеще ще купува руски газ”.

В днешния брой на вестника е публикувано и изследване, в което се твърди, че 65 на сто от гражданите на страната определят Русия като най-добрият партньор на Сърбия.