Сръбският президент благодари на Русия, че подкрепя интересите на страната

Сръбският президент Томислав Николич благодари на Русия в сряда (12 октомври), че подкрепя националните интереси на страната му на международната сцена, съобщи ТАСС.

„Предизвикателствата, пред които сме изправени днес не са по-маловажни от онези, пред които са се изправяли нашите предшественици“, каза Николич по време на церемония по откриването на Почетно сръбско консулство в Санкт Петербург.„Русия и Сърбия пожертваха много човешки животи, за да живеем в един свободен свят, чиито истинско значение добре осъзнаваме и посвещаваме живота си, за да го съхраним“.

Според Николич модерният свят, разкъсван от всевъзможни конфликти, може да бъде в безопасност единствено, ако страните и народите се уважават взаимно. „Сърбия завинаги ще бъде благодарна на Русия и не на последно място на президента Владимир Путин за искрената му подкрепа, за запазване на териториалната ни цялост и защитаване на националните ни интереси на международната сцена“.

„Владимир Путин е много прозорлив мъж, който осигурява мирното бъдеще на народа си“, каза сръбският президент. „Днес той е единствената подкрепа за народите, които не са достатъчно силни и, които са заплашени от насилие. Той също играе важна роля в борбата срещу международния бич на тероризма“.