Сръбските специални части започнаха парашутно обучение в Русия

Военнослужещи от сръбските специални части са започнали парашутно обучение в Русия, съобщава сръбското електронно издание Politica,  като се позовава на източници от Министерството на отбраната в Белград.
По време на обучението ще бъдат извършени тренировъчни скокове с новият парашут „Аrbalet 2“, който предстои да бъде приет на въоръжение в сръбската армия, както и с нов модел специален парашут, пригоден за скокове от височина от 1 200 до 4 000 м. върху терен с ограничена повърхност и препятствия в околната среда, пише ИА Фокус
Според Министерството на отбраната обучението в Център 309 за подготовка на въздушно-десантните войски на Русия се извършва от руски инструктори, а в него са включени и представители на въоръжените сили на Беларус.
В официалното съобщение се уточнява, че главната цел на обучението е повишаване на оперативните и бойни възможности на армията и в програмата са включени по 20 парашутни скока.
Сръбското електронно издание Вlic припомня, че от 5 до 16 юни 2017 г. десантните войски на Русия, Сърбия и Беларус ще проведат съвместно учение „Славянско братство 2017“ в района на град Брест, Югозападен Беларус.