Среща на ученици с извести спортисти Сочи 2014

Като част от Международните ден на детската книга 2 април, Организационния комитет на Сочи 2014 представи нов информационен ресурс в Сочи 2014 писменост и организира среща за ученици в Сочи с известни спортисти, които разказаха на децата за любимите си книги.

Азбука Сочи 2014 е нов продукт за Сочи 2014 система за образование. Това е осъзнаване проект, насочен към потребителите в Интернет, да се запознаят с историята на олимпийските и параолимпийските игри в забавен формат. Състои се от онлайн справочник, в който са определени ключови термини от олимпийски и параолимпийски движение по азбучен ред.

Сочи 2014 Азбука е предназначена да осигури образователно развлечение, отколкото суха избор от числа и факти. Тя се състои от цял ​​набор от интересни истории, в които спортът е само един компонент. Читателите ще намерят около значими исторически факти, а също и за по-малко известните (и често странен) истории, свързани с игрите.

Има руски и английски версии на буквите. Можете да разберете всичко за игри от А до Я, като последвате връзката: www.sochi2014.com/en/games/education/alphabet/

На 2 април се проведе среща в Сочи между ученици и известни руски спортисти, които представиха около 500 книги за библиотеките на печелившите училища в „Движение Ценителите Олимпик“ викторини.

Децата бяха посетени на руския биатлон шампион Алексей Kobelev; Artem Detyshev, на член на олимпийски скорост-кънки отбор на Русия в Торино и Normunds Kotans, който е се състезаваха в етапи на Европейския купа и Младежко световно първенство и е бил член на латвийския национален отбор по бобслей в продължение на пет години. Спортни звезди, каза на децата за книги, които са им помогнали да бъдат успешни в живота, да ги научи да се постигнат целите, които са си поставили, и са повлияли на избора им на професия. Обединяване на спортистите в тяхното посещение, за да видите учениците са Сочи 2014 доброволци.

На същия ден, бяха организирани литературни изложения с свързани със спорта тема във всички библиотеки Сочи, заедно с четения и дискусии. Невероятно разнообразие от теми бяха обсъдени, включително как да накара младите хора се интересуват от четене и как да преподават на учениците за събиране на знания и опит от литература..