Среща на българска парламентарна делегация с Константин Косачов

Председателят на Комисията по   международни въпроси   към Съвета на Федерацията Константин Косачов  се срещна със заместник-Председателя на Народното събрание на Република България Емил Христов и съпредседателя на групата за приятелство „България-Русия“ в Народното събрание на Република България  Красимир Велчев.

В беседата  взеха участие: от българска страна – извънредният и пълномощен посланик на България в Руската Федерация  Атанас Кристин; представителите  на НД „Русофили“ Николай Малинов – председател, Юлиян Гошев – зам. председател и Бойко Митов – член на ИБ и от руска страна – Сергей Кисляк, първи заместник-председател на Комисията по международни въпроси към Съвета на федерацията и Василий Иконников-  член на Комсията към Съвета на федерацията  по бюджета и финансовите пазари, ръководител на групата за сътрудничество на Съвета на федерацията с Народното събрание на Република България.

« Отбелязваме със задоволство, че тази година се възобнови руско-българският диалог  на  високо и най-високо ниво. Също така се активира  междупарламентарният диалог. Радваме се, че българските представители взеха участие в мероприятията, организирани от Съвета на федерацията. В това виждаме   добра перспектива за възобновяване на парламентарното сътрудничество „, – казал Константин Косачев.