Срещата между Путин и Тръмп пропадна, защото американците не показали гъвкавост

Администрацията на Доналд Тръмп е виновна за непроведената среща на американския президент с руския му колега Владимир Путин във Виетнам.

Както е известно и двамата присъстваха по време на Азиатско-тихоокеанския форум за икономическо сътрудничество и се очакваше да проведат среща, на която да обсъдят важните теми от световния ред. Въпреки че в един момент дори беше обявена и точната дата на срещата, то такава не се състоя, а Путин и Тръмп само си стиснаха ръцете в кулоарите на форума, пише ИА Кросс.

„Наистина, ние се опитахме да се споразумеем за една пълномащабна среща“, обяви говорителят на Владимир Путин – Дмитрий Песков и припомни, че при първата среща между двамата президент в Хамбург отново е имало проблеми. Тя е трябвало да се проведе на руска територия, но вместо това се състояла в зала, наета от американците, при това в момент, който съвсем не е бил най-удобния за Путин.

„Двете страните се опитват да предложат варианти с оглед на натоварените графици. Въпреки нашите усилия, американците не показаха гъвкавост и не представиха алтернативни предложения“, обясни Песков.