Социалисти поискаха отваряне на границите за всички украински българи

Социалисти поискаха отваряне на границите за всички украински българи

Публикувано от:

Българите в Украйна са застрашени! В много територии населени с българи, като Нови Троян, Кулевча и Димитровска, хората протестират и не позволяват да се връчват повиквателни, заявявайки , че в никакъв случай няма да пуснат мъжете си да се бият в братоубийствената война, планирана и ръководена от западни русофобски правителства. Никъде по българските медии не се чува нищо за ситуацията на нашия етнос в Украйна. Президентът, правителството и всички партии мълчат и не предприемат никакви мерки, нито пък заемат позиции по един толкова важен и належащ въпрос.

Това се посочва в декларация на ИБ на РС на БСП – район Искър.

Украинските българи не са по-малко българи от нас! Те пазят и носят нашата култура, традиции и език, и вместо Република България, като техен суверен етнически представител, да защитава тях и техните интереси, тя мълчи и ги оставя на произвола на войната и на милостта на съдбата. Русия отвори своите граници за всички руснаци, които искат да се приберат в своята неформална родина и да избягат от налагащия се в Украйна западен варваризъм. Същото направиха Полша и Румъния за техните етноси, живеещи под режима на Петро Порошенко. Единствена България изостави своите деца, нашите братя и сестри, да се лутат безнадеждно и да понасят резултатите от една международна политическа игра.

Ние настояваме парламентарната група на БСП – лява България да внесе решение за отваряне на границите за всички украински българи, които искат да продължат да водят нормален и цивилизован начин на живот. Парламентът трябва да приеме декларация в защита на българите в Украйна, а Министерството на външните работи да отправи нота по този въпрос до украинското правителство, пише още в документа.

Ние предоставяме убежище на хиляди бежанци, много от които могат да бъдат терористи или агенти на Ислямска държава. Храним ги, даваме им домове, подпомагаме ги финансово, само защото Европейският съюз изисква това от нас и политически марионетки като Меглена Кунева и Борисов 2 изпълняват без дори да се замислят за последствията върху обществото ни. Щом за бежанци, които нямат нищо общо с България, има място и средства, значи ще има и за украинските българи, които са наша кръв и плът. По конституция България е длъжна да защитава интересите и да помага на всеки един българин, независимо в коя държава се намира той!