Сноудън започва работа в Русия

Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън започва работа в руски уебсайт, съобщи адвокатът му Анатолий Кучерена, цитиран от Ройтерс.

„Той ще отговаря за техническата поддръжка на голям руски сайт“, заяви адвокатът, без да спомене името на сайта „от съображения за сигурност“.

Нова снимка на Сноудън бе публикувана днес на руски уебсайт, на която той е на корабче по река Москва в центъра на руската столица, съобщи Франс прес.

Сайтът „Лайф нюз“, специализиран в сензационните новини, пояснява, че снимката е направена през септември и е била закупена за 100 000 рубли (2300 евро) от автора й.

Този сайт вече публикува снимка, на която човек, приличащ на Сноудън, бута пазарска количка. Впоследствие адвокатът му потвърди, че на снимката наистина е той.

Новата снимка е с доста по-добро качество и в по-близък план. На нея се вижда и катедралният храм „Христос Спасител“. Младият мъж е в компанията на две жени, уловени в гръб. Едната вероятно е Сара Харисън, служителката на сайта „Уикилийкс“, която го придружава от самото му заминаване от Хонконг за Москва. На снимката Сноудън е с козя брадичка, облечен е с червена тениска и с бежов каскет..