Снаряд удари жилищна сграда в Донецк (видео)

Снаряд удари жилищна сграда в Донецк (видео)

Публикувано от:

В нощта срещу 19 май, въпреки режима за прекратяване на огъня Донецк отново бе подложен на обстрел от страна на украинската армия, предаде RT. Един от снарядите ударил жилищна сграда. По предварителни данни, в резултат на обстрела е загинал един мирен гражданин. Както съобщи репортерът на RT Мурад Газдиев, който в момента се намира в Донецк, обстрелът се е водел в северната част на града.

„Взрив след взрив! Усещаше се, как от ударите се люлее всичко в радиус на няколко километра от линията на фронта”, разказа той по телефона.

„Намерихме оцелелите жители на сградата на улицата в шоково състояние и целите покрити с прах. Един възрастен мъж живееше на последния етаж. Снаряд се взриви точно в неговия апартамент. Там всичко е разбито, стените съборени. В момента в сградата работят спасители”, описа случващото се журналистът на RT.

Припомняме, че по-рано вечерта от Министерството на отбраната на Донецка народна република (ДНР) заявиха, че украински силови структури продължават да обстрелват северните покрайнини на Донецк с танкове и миномети от 82 и 120-милиметров калибър.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=buQEtCuhld8[/embedyt]