Смърт на фашизма! Свобода на народа!

По времето, когато целият свят е готов да отпразнува 70-годишнината от Великата победа над фашизма, САЩ и ЕС – НАТО готвят Трета световна война ???

Решението на НАТО да разположи допълнителен контрол на военни сили в Източна Европа (балтийските държави, Полша, Румъния, България, по-специално, сили за бързо реагиране в Шчечин) може да се окаже скъпо навсякъде по света. Нито една държава не трябва да се опитва да налага уж гарантиране на нейната сигурност за сметка на други. Движението на военни сили на НАТО по инфраструктурата на ЕС до границите на Руската федерация – е контрапродуктивно.

НАТО и ЕС, вместо да осигури икономическа помощ на участващите страни от Евросъюза,и подпомага финансовите загуби от оказаното икономическо ембарго срещу Русия, те залагат и изразходват милиони евро за подбуждане и подклаждане на местните военни конфликти за бъдат насърчавани и подпомагани идеите на фашистки режими в балтийските страни и Украйна.

По-голямата част от населението на Европа се обяви срещу плановете на командването на НАТО и ЕС да се залагат финанси за поддръжка на военният режим в Украйна, защото това е в разрез с икономическите интереси на страните им, а именно от развитието на търговските, икономическите и културните връзки с Русия.

Някои държави, като Полша, Литва, Латвия, Естония, Украйна, Молдова и България не са в състояние да се защитят и предпазят от историческите неправди наложени им демонстративно. Защо е необходима да се изпълнява такава поръчка на Правителството на Съединените щати и ръководителите на ЕС?

С тези си действия те и правителствата им се превръщат във Васали и обричат народите си на икономическо робство. Управляващите кръгове на Америка лукаво демонстрират платформа на приятелска загриженост и дружеска заинтересованост. Препоръчвайки да се окаже натиск върху Русия в разрез със техните собствени интереси ,и въпреки желанието на Суверена в горе изброените страни да се поддържат и утвръждават културните и икономически връзки с Русия. В предложеният подход  ръководството на Американското правителство присъства нюанс на двоен стандарт. Игнорирайки историческите и финансови проблеми с други държави, целят да изместят фокуса на проблема ,като той се съсредоточи само върху основният геополитически съперник на САЩ – Руската Федерация.

През последните години в Европа, особено в навечерието на 70-годишнината от Великата победа над фашизма и освобождението на цялото човечество от кафявата чума. По нареждания от презокеанска Америка започна кампания за демонизиране и оскверняване паметта на съветските войници.

Западните политици и самозвани историци се стараят да приписват на съветски войници не съществуващи и изфабрикувани дела и престъпления срещу цивилното население, което е извършвано единствено от хитлеристите по време на окупацията им в териториите на окупирана Европа.

Ръководството на НАТО и ЕС се стреми да възроди наново идеите на фашизма и нео-нацизма като идеология на свещена за тях битка срещу доказаната с факти световната история. Русия и всички народи победиха фашизма с обединени усилия и желание. Оскверняването на паметта на нашите бащи и деди е под достойнството на всеки Европеец живущ на континента Европа.

 Ще бъдем ли Новите покорни Васали на Обама и Америка или ще защитим достойно историята и паметта на героите?!?

 Автор: Стоян Мирчев