Смартфон с лика на Путин

Руска компания, специализирана в изработването на бутикови модели мобилни телефони, е пуснала специална колекция на iPhone 7 за рождения ден на Владимир Путин, който днес навърши 64, пише електронното издание лента.ру.

Уникатите, наречени Supremo Putin Damascus, са 64 и са декорирани с орнаменти, които са украсявали остриетата на мечовете от дамаска стомана. На гърба е барелефният портрет на държавния глава.

Дизайнът на телефона се предлага в два варианта: в титановата гама и с инкрустации от злато. Устройствата са изработени с обем на паметта от 128 и 256 гигабайта. Цената им започва от 207 хил. рубли за версиите с инкрустираното жълто злато и достигат до 232 хиляди.

Междувременно бившата жена на Путин, Людмила повече не крие новото си семейство. Това личи от снимка, публикувана скоро в социалните мрежи от руския опозиционер Георгий Албуров. Там екс-съпругата е щракната да се разхожда с новия си избраник някъде из Европа.

„Тя не притежава никакви палати. Ние проучвахме внимателно. След развода Людмила си е върнала на нейно име скромния апартамент в Санкт Петербург, където е живяла преди повече от 20 години. Имотът е бил на името на майка й, после на сестра й, а сега – неин“, пише Албуров на страницата си във Фейсбук.

Той добавя, че съвсем наскоро екс-съпругата на Путин е сключила брак с 37-годишния си избраник и вече носи неговата фамилия – Людмила Очеретная.

Автор: Оля Ал-Ахмед, standartnews.com