Сирийци обличат тениски с лика на Путин (Видео)

В редица населени пунктове в сирийската провинция Латакия, освободени от ислямистите, започна възстановяването на къщите, разрушени от терористите, предава „Русская весна“. В един от тях, Абу Мака, вече работят строители, пратени отправителството на Башар Асад.

А много сирийци обличат тениски с лика на руския президент Владимир Путин в знак на благодарност за помощта, оказана от Русия в борбата с „Ислямска държава“.

След като местните хора се завърнали в освободения от терористите Абу Мака, се оказало, че домовете им са почти напълно разрушени. Сега те се опитват да се върнат към обичайния си ритъм на живот и сирийското правителство предприе мерки, за да им осигури условия за това, описва положението репортаж на „Русская весна“.

Сирийското правителство е започнало програма за ремонт и строителство на напълно разрушените домове. Държавата поема напълно разходите за строителни материали и работата на строителите. Така хората, връщайки се по родните си места, могат направо да се заемат с обичайната си дейност, разказва още репортажът.

https://www.youtube.com/watch?v=JMuBJxgPCeo

Превод и редакция: Епицентър.БГ

error: Съдържанието ни е авторско!