„Сирано дьо Бержерак“ се завръща на сцената на Губернския театър

Художественият ръководител на Московския губернски театър(МГТ) и народен артист на Русия Сергей Безруков реши отново да включи в програмата на театъра спектакъла „Сирано дьо Бержерак”, съобщи m-g-t.ru. Сергей Безруков ще изпълнява главната мъжка роля на Сирано дьо Бержерак, а Лиза Боярска ще бъде Роксана. Премиерата на постановката ще бъде през март.

За последен път постановката е играна на сцената на Губернския театър преди повече от година. В новата си версия актьорският състав е напълно променен, с изключение на Безруков и Боярска. Спектакълът ще се играе само на московската сцена, защото големият брой декори не позволява преместването им за гастроли в страната и чужбина.

В края на февруари колективът на МГТ имаше няколко участия в столицата на Татарстан. Актьорите представиха на зрителите там четири постановки, сред които и „Нашла коса на камень”.

sirano_poster

МГТ е първият и единствен театър в Русия, където спектаклите са приспособени и за слепи хора. Благодарение на това нововъведение през 2013 г. театърът и неговият художествен ръководител Сергей Безруков бяха удостоени с Националната премия „Елена Мухина” в категорията „Иновативен пробив”.