Синът на Янукович: Съвестта и честта не ми позволяват да остана в Партията на регионите

Виктор Янукович – младши, синът на отстранения от власт украински президент Виктор Янукович и народен депутат от Партията на регионите, реши да напусне редиците на „някогашната родна партия“, съобщи Комсомолская правда.

„Има такъв подходящ израз – никога не се лъже повече, отколкото по време на война и преди избори. Вие сте свидетели, скъпи приятели, колко лъжи и фалш се изсипаха върху нас от всички страни. Колко пагубни стъпки и изказвания са направени! Аз се изморих от тези лъжи. Аз взех единственото правилно решение – да напусна Партията на регионите“, написа на страницата си във Facebook Виктор Янукович – младши.

Виктор Янукович - Младши

Той поясни също, че партията „е деградирала и се е превърнала в послушен инструмент в ръцете на палачите на своя собствен народ“, неговата чест и съвест не му позволяват да остане в редиците на Партията на регионите.

„Аз не искам и няма да бъда съучастник в геноцида срещу собствения ми народ и други престъпни действия, мълчаливо подкрепяни от останалите в партията“, пише още синът на Виктор Янукович.

Припомняме, че в края на февруари в Украйна настъпи смяна на властта. Върховната рада острани от длъжност президента Виктор Янукович, промени Конституцията на страната и възложи изпълнението на длъжността президент на държавата на  Александър Турчинов.

Новото украинско правителство бе сформирано на 27 февруари.