Синът на Рейгън: “Ако днес има истински световен лидер, то това е Путин”

2В интервю синът на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън разказва за дефицита на истински влиятелни лидери в съвременната действителност. Според него, ако такъв лидер има, то това е президентът на Русия Владимир Путин. Майк Рейгън разкритикува политиката на Вашингтон, казвайки, че „им е време вече да поемат отговорността за действията си“.

 

Според мнението на сина на 40-кия американски президент , САЩ нямат ясна и твърда външна политика. Именно това, според него, е една от причините за успешните действия на терористите в Ирак след извеждането на американските войски от страната. В интервю за програма „Форум за Америка“ по канал NewsmaxTV Майк Рейгън говори и за дефицита на силни лидери на световната арена, такива като Роналд Рейгън, Маргарет Татчър, Михаил Горбачов или Йоан Павел II. „Няма лидер, който би се изправил и би казал: „Какво вършите? Какво става? Спрете!“, – заяви Рейгън-младши.

Той добави: „Ако в света има истински лидер, то това е президентът на Русия Владимир Путин. Аз вече писах по този повод преди няколко месеца. Путин е кукловод, а всички останали вършат това, които той им позволи да вършат“.

Липсата на влиятелни лидери, според сина на президента на САЩ, това е една от причините за сътресенията, на които сме свидетели днес. Майк Рейгън специално отбеляза, че неговият баща не се е страхувал да понесе на плещите си отговорност. Той смята, че е време някой днес във Вашингтон да понесе отговорността за случващото се. „Но никой от политиците не иска да направи това“, – добави Рейгън-младши.

Рейгън MМайк Рейгън е осиновен от Роналд Рейгън и първата му жена Джейн. В младежка възраст той се оплаква от прекалената заетост на баща си. Роналд Рейгън общувал със сина си само в качеството му на посетител на Белия дом.