СИЛАТА НА ЧОВЕШКИЯ ДУХ СРЕЩУ ФАШИЗМА И ТЕРОРА- 72 години от блокадата на Ленинград

Дискусия, посветена на 72-годишнината от блокадата на града-герой Ленинград, се проведе на 1.02 в радио Варна. Събитието бе организирано от Федерация „Дискусионен клуб Бъдеще”, Международна асоциация на жителите на блокадния Ленинград, Български антифашистки съюз и НД „Русофили“-Варна.

DSC08554

Специален гост бе Кира Герасимова – блокадник и председател на Международната асоциация на жителите на блокадния Ленинград. Мероприятието уважиха още политологът доц. Валентин Вацев, д-р Алла Гигова, представители на Сдружение „Россияне-21 век” и други общественици.

Поздравления с песни и стихове, посветени на Втората световна война, отправиха и малките таланти от детска театрална школа „Синя птица” гр. Варна под ръководството на г-жа Дария Супрун.

DSC08541

Повече от два часа жители и гости на града съпреживяха историята и живота на блокадниците през онези близо 900 дни. Това е най-яркият, най-силният и мащабен пример за силата на човешкия дух и тяло за последните 7 десетилетия!
А заедно с доц. Вацев се пренесохме в нашето съвремие, като коментирахме България, ЕС и ролята и мястото на Русия, новите измерения на фашизма и терора.

DSC08535

 

Симеон Кулиш, младежки координатор на НД Русофили -Варна