Сидеров: Българският народ не иска да враждува с Русия

  Лидерът на АТАКА Волен Сидеров, стотици симпатизанти и членове на партията присъстваха на 11-я събор на приятели на Русия на яз. „Копринка“ край Казанлък.

Националист номер 1 бе посрещнат  с цветя и братски прегръдки от русофили, които го поздравяваха за позицията на АТАКА спрямо Русия. Присъстващите на събора заявиха, че Сидеров е последната им надежда в борбата с американския натиск и агресия. Те го поздравиха и благодариха за смелостта и доблестта единствен да се изправи срещу всички, и да заяви открито позицията си за Русия и за руските проекти у нас. Русофилите бяха категорични в своята твърда подкрепа за Сидеров в борбата му за християнските ценности и провославието.

        От своя страна лидерът на АТАКА заяви, че българският народ не иска да враждува с Русия. „Затова ние сме тук, за да кажем, че не искаме санкции срещу Руската федерация, не искаме да ни вкарват във война срещу нашите братя-освободители, а искаме културно икономическо сътрудничество с тях. И тъй като ще трябва да избираме, каквото и да правим, не можем да избягаме от политическата реалност, ние трябва да направим така, че на власт да дойде правителство, което не да ни вкарва във война с Русия, а да каже ясно – не искаме санкции, няма да изпълняваме наредбите на САЩ, няма да ставаме пионки на Вашингтон“, добави Сидеров.

   Лидерът на АТАКА се обяви против американските военни бази у нас и заяви, че в България трябва да бъде избрано правителство, което да развали договора за базите. Сидеров подчерта, че за съжаление, всички политически сили без АТАКА са подкрепили санкциите срещу Русия, изпълнявайки слугински нарежданията на САЩ. „Това повече не трябва да се случва, ние трябва да се събудим, да се вземем в ръце и да кажем ясно, че най-после в България властта трябва да се даде в ръцете на тези, които ще кажат ясно – ние следваме своя интерес, а нашият интерес да построим „Белене“, да направим „Южен поток“; да търгуваме с Русия; да свалим санкциите и да разширим нашите връзки с Русия; да вкараме инвестиции от Русия, от Китай и от други държави, които имат тази готовност, искат да го направят, но поради натиск отвън, българските управници не го правят досега. От това страда българският народ, от това ние ставаме по-бедни, България става по-бедна и живеем много по-зле.“, допълни Сидеров. Той заяви, че ние никога няма да забравим, че Русия е проляла кръвта си за нас и надеждата за България сега е в руската сила. Сидеров призова българите да се включат в подписката, организирана от АТАКА срещу американските бази, за да се предизвика референдум за членството на България в НАТО. Сидеров заяви, че иска българите да живеят достойно и да добруват. „Аз не искам власт, искам България да живее добре и всеки един българин да живее добре. И когато  видя това, ще бъда щастлив, защото това е смисълът на живота на всеки един общественик. Властта се дава, за да работиш за народа“, бе категоричен Сидеров.

  „Битката на АТАКА е битката за България“, завърши Сидеров.