Сергей Шойгу: Русия и Сърбия са заинтересовани от развитие на военното сътрудничество

Русия и Сърбия потвърждават заинтересоваността си от развитието на двустранно сътрудничество в областта на военната и военнотехническата област. Това заяви министърът на отбраната на Руската федерация Сергей Шойгу в рамките на среща със сръбския си колега Зоран Джорджевич, която се проведе в кулоарите на IV Московска конференция по международната сигурност, предава информационната агенция TACC, цитирани от ИА Фокус
„Нашите редовни срещи потвърждават още веднъж заинтересоваността ни към придвижване напред на установеното сътрудничество както във военната, така и във военнотехническата сфера“, подчерта руският генерал.
Шойгу подчерта, че Москва гледа на Белград в качеството на надежден, проверен във времето партньор, който защитава основните принципи на международната сигурност. „За съжаление, светът не е станал по-спокоен и стабилен, и събитията от последните десетилетия, свързани с „Цветните революции“ и други подобни намеси, не водят към нищо добро“, коментира министърът.
При това Шойгу припомни, че в нито една от държавите, в които е имало подобна намеса, не е постигната първоначалната цел за налагане на демокрация.