Сергей Лавров откри международна конференция в МГИМО (видео)

Сергей Лавров откри международна конференция в МГИМО (видео)

Публикувано от:

Министърът на външните работи на Руската Федерация Сергей Лавров взе участие в церемонията по откриването на студентски форум „Московски международен модел на ООН – 2015”, която се провежда в МГИМО, предаде RT.

В конференцията ще вземат участие над 650 студенти от цяла Русия и други държави.

На срещата със студентите присъстват председателите на комитетите от Държавната дума на РФ  и Съвета на Федерацията по въпросите на международните отношения: Алексей Пушков, Константин Косачов, директорът на Информационния център на ООН в Москва Александър Горелик и други.

„Моделът на ООН” е вълнуваща ролева игра, в рамките на която студенти и ученици от горни класове в продължение на 5 дни ще възпроизвеждат работата на органите на  ООН. Участниците във форума са делегати, председатели, наблюдатели и експерти, които се изявяват в ролята на официални представители на страни-членки на ООН, заедно с членове на международни организации, участващи в конференция за обсъждане  на актуални в комитетите им въпроси”, отбелязаха организаторите на форума.

Всички участници в конференцията се учат да „общуват по между си, съвместно да решават сложни и злободневни проблеми, да водят преговори, да търсят и намират компромиси, да говорят пред аудитория, да подготвят доклади и резолюции, да разбират политически тенденции”.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=ouXH4VAodNc[/embedyt]