Сергей Лавров заяви, че освобождаването на Рамуш Харадинай е проява на двойни стандарти

Според официално заявление на руското МВнР освобождаването от Франция на бившия косовски министър-председател Рамуш Харадинай е проява на двойни стандарти, предаде РИА Новости.
От руското МВнР съобщиха, че в четвъртък по инициатива на сръбската страна се е състоял телефонен разговор между руския външен министър Сергей Лавров и сръбския министър-председател и новоизбран президент Александър Вучич.
„Лавров подчерта, че Русия споделя дълбоката загриженост на Сърбия във връзка с ясно политизираното решение на френския съд, който обяви на 27 април освобождаването на печално известния косовски лидер Рамуш Харадинай, така игнорирайки молбата за екстрадиране, направено от Белград през Интерпол. Смятаме, че всички косовски политици, замесени в извършването на военни престъпления, трябва да понесат заслужено наказание, независимо от постовете, които заемат днес. Проявата от страна на Париж на двойни стандарти е нагледна илюстрация на все по агресивния курс на реализирането на проекта „Велика Албания“ и разрушаване на крехката стабилност и рецидив на кървавия конфликт на Балканите“, пише в заявлението.