Сенатор Инхоф разярен от фалшификат на украински депутати

Сенаторът републиканец от Оклахома Джим Инхоф разказа, че изпаднал в ярост, когато разбрал, че предоставените му в Киев, а впоследствие публикувани в американски медии, снимки на руски войски в Украйна, са били фалшификати, предава РИА „Новости”.

Сенаторът обяснява, че е получил „разобличителните” фотоси през септември от командира на батальона „Донбас” Семьон Семьонченко и други парламентаристи от Върховната рада, уточнява НТВ.

„Доказателствата” били публикувани в консервативното издание Washington Free Beacon. Читателите обаче бързо установили, че снимките са правени в други горещи точки, и то преди няколко години, пише информационният портал BuzzFeed.

Доналд Хърдър, сътрудник на сенатор Инхоф, обяснява, че преди да бъдат предадени на редакцията, снимките не били проверени в търсачката Google, а когато това било направено, се оказало, че една от тях принадлежи на агенция AP и е направена през 2008 г., по време на грузинския конфликт. След това сътрудниците от офиса на сенатара, открили, че и другите снимки, получени от Инхоф в Киев, са взети от световната мрежа.