Сенатори ще блокират намеренията на Тръмп да свали санкциите срещу Русия

Група американски сенатори, в която влизат както демократи, така и републиканци, възнамерява да внесе законопроект, който да блокира възможността президентът Доналд Тръмп еднолично да може да отмени санкциите срещу Русия. За това съобщи пред ABC News лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър, пише РИА Новости

Според него, законопроектът ще бъде представен още тази седмица, а неговата разработка била провокирана от опасенията, че администрацията на Тръмп може да отмени санкциите в отговор на съкращаване на ядрените въоръжения от страна на Русия.

„Ако отменим санкциите, значи да кажем на Русия: „Продължавайте да се намесвате в нашите избори и да правите други лоши неща.“ Същия сигнал ще дадем и на Китай и Иран. Това ще бъде ужасно“, казва Шумър.

„Президентът Тръмп трябва да се изясни – той вече не говори пред избирателите. Кампанията свърши. Той вече е президент. И вместо да пресмята колко души са посетили инагурацията му, той трябва да каже колко хора ще останат да се числят към средната класа, колко ще влязат в нея (от по-низшите слоеве на населението, бел. ред.)“, заяви Шумър, според когото явно санкциите срещу Русия са свързани с благосъстоянието на американския народ.