Световни медии пишат, че Порошенко страда от алкохолна зависимост

В редица медии се появи информация за това, че украинският президент Петро Порошенко не е присъствал на Европейските игри в Баку заради тежката алкохолна зависимост, от която страда.

Информация, че президентът на Украйна е в запой, публикува порталът „Радиус“. По-точно, цитират се думите на високопоставен украински чиновник, пожелал да остане анонимен, според когото Порошенко страда от тежка форма на алкохолна зависимост „в трудни за страната моменти“.

„Президентът Петро Порошенко е в запой, който продължава цяла седмица, и моментите му на просветление се изчисляват не с часове, а с минути. Това се превръща в огромен проблем“, цитират думите на чиновника, позовавайки се на BBC и израелските медии.

В същото време в Азербайджан набира обороти скандал заради отсъствието на украински високопоставени лица на откриването на Европейските игри в Баку. Така, азербайджанските медии отбелязват, че отсъствието на Порошенко на това мероприятие, и още повече отказът му да благодари за поканата, са грубо нарушение на международната политическа етика.

Информация за това, че Порошенко страда от остра форма на алкохолна зависимост, се появява често в медиите. Киевският политик-опозиционер Михаил Кононович например, заяви, че законът за декомунизация на Украйна президентът на страната е подписал под въздействието на алкохол.