Свалянето на сирийския самолет от водената от САЩ коалиция е нов акт на война

Русия прекратява от днес взаимодействието си със Съединените щати по меморандума за избягване на инциденти в Сирия, заради свален вчера от сили на водената от САЩ международна коалиция – сирийски бомбардировач, съобщи руското министерство на отбраната и допълни, че самолетите и дроновете на коалицията, които летят в районите на изпълнение на задачи на руската авиация, ще се съпровождат от средства на руската противовъздушна отбрана в Сирия.

Председателят на Комисията за информационна политика към Съвета на Федерацията на Русия Алексей Пушков коментира в социалната мрежа „Туитър“ свалянето на сирийския изтребител от ръководената от САЩ коалиция, пише вестник „Московский комсомолец“, цитира ИА Фокус.
Пушков напомни на коалицията, която обясни своите действия със „съображения за сигурност“ и „отбрана“, че това се случва на сирийска, а не на американска територия.
„Сваляйки сирийския военен самолет Су-22, САЩ извършиха нов акт на война срещу Сирия. Каква „отбрана“? Ракка е сирийски град, а не американски“, написа Пушков.