САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

САЩ: Трябва ни трета световна война, за да излезем от кризата!

Публикувано от:

САЩ предизвикаха истински смут и са на път да се окажат в международен скандал заради публикация в едно от най-авторитетните американски издания. Според NewYorkTimes, трябва да бъде организирана трета световна война, тъй като тя ще се окаже изход от световната икономическа криза.

Свитото потребление на пазара, свръхпроизводството, увеличаването на неравенството, неравномерната инфраструктура и жестоката конкуренция от Китай могат да бъдат повлияни от една трета световна война. А в последно време често се коментирало, че мирът е един от аргументите за икономическата стагнация.

„Мина дълго време откакто светът бе част от голяма световна война“, твърдят водещи професори по икономика пред NewYorkTimes. И въпреки всеобщото мнение, че покрай конфликтите в Ирак, Судан, Венецуела и Украйна, светът е едно кърваво място, те са на мнение, че е нужна нова световна война.

Икономистите смятат, че подобен военен конфликт ще се отрази стимулиращо на икономиката в страната, а и по света. Други обаче са на мнение, че заради икономическите си интересиСАЩ пренебрегва най-важното — човешкия живот, пише македонското електронно издание mkd-news.com, позовавайки се на информация на американския всекидневник.

Досега да дадени милиони жертви във всяка една от горещите точки на сблъсъците по света. Америка обаче стои отстрани и е по-загрижена за собствените си интереси, отколкото за света.

Учените от САЩ дори изтъкват, че ако не са били войните днес нямало да го има интернет, нямало да се случи проектът Манхатън, нито пък икономическия растеж на света.

С оглед на напредналите технологии трета световна война би довела до страховити последици за света. И все пак учени в САЩ обсъждат идеята, че един глобален военен конфликт е ключът към излизане от кризата. Естествено, единствено и само за САЩ, която никога не е водила войни на собствена земя.

razkritia.com