САЩ са притеснени от военните учения в Русия

Вашингтон изрази притесненията си във връзка със започнатите в понеделник учения на руските ВВС, заяви на брифинг пред журналисти представителят на Държавния департамент Дженифър Псаки, предаде РИА Новости.

В понеделник пресслужбата на руското министерство на отбраната обяви началото на военни учения с участието на ВВС на Русия, които ще се проведат в Западен и Централен окръг. От ведомството уточниха, че ученията ще се протекат в съответствие с утвърдения през миналата година план за бойна подготовка за 2014 г.

„Ние сме силно притеснени от плановете на Русия за мащабни въздушни учения в близост до украинската граница. Подобни действия са провокативни и водят единствено до ескалация на напрежението“, заяви Псаки.

Представителят на Държавния департамент на САЩ не пропусна да отбележи отново, че Русия може да въоръжи опълченците с „по-тежки ракетни устонавки“. Псаки не успя да потвърди думите си с доказателства. „Когато имаме повече сведения, които да можем да публикуваме, ние ще го направим“, допълни още тя.