САЩ обмислят въвеждането на нови санкции срещу Русия

САЩ обмислят въвеждането на нови санкции срещу Русия

Публикувано от:

САЩ продължават да разглеждат възможността за въвеждане на икономически санкции по отношение на Русия заради твърдяното от тях нарушаване на Договора за ликвидиране на ракети със среден и малък обсег (РСМД), но засега не са приели  решение, съобщи заместникът на държавния секретар на САЩ по въпросите на контрола върху въоръженията и спазването на договореностите Роуз Гьотемюлер, предаде РИА Новости.

„Ние продължаваме да разглеждаме икономическите мерки във връзка с договора за РСМД, но към момента не сме приели решение“, заяви Гьотемюлер.

Тя припомни, че по-рано САЩ и ЕС заедно въведоха икономически санкции срещу Русия заради ситуацията в Украйна, които по думите й, са „невероятно ефективни“.

По-рано официалните лица нееднократно заявиха възможността от въвеждане на икономически и военни мерки по отношение на Русия във връзка с предполагаемото нарушаване на Договора за РМСД. Такива решения обаче, така и не бяха приети, което предизвиква недоволство сред много от членовете на Конгреса, и най-вече сред републиканците, които критикуват администрацията на действащия президент-демократ Барак Обама.