САЩ моли звездите да не афишират симпатиите си към Русия

Властите на Съединените Щати не искат холивудските звезди да тръгнат по стъпките на Мики Рурк и Стивън Сегал.

След като Мики Рурк и Стивън Сегал по време на посещенията си в Русия, публично демонстрираха симпатиите си към Русия и президента Владимир Путин, властите на САЩ посъветваха американските звезди да бъдат по-сдържани в думите и действията си, съобщи „Известия”.

По думите на единия от асистентите на Рурк, след като в Държавния департамент са разбрали, че в Москва актьорът облякъл тениска с лика на Путин и казал, че ако не харесвал Путин никога нямало да облече тази тениска, веднага последвало обаждане на неговия агент от Вашингтон с молба, занапред Мики да не афишира публично симпатиите си към Русия и нейния президент.

В посолството на САЩ отказали да коментират действията на Вашингтон.

На 11 август холивудският актьор Мики Рурк се появи в студиото на популярния руски телевизионен канал LifeNews, облечен в тениска с лика на Путин, която е купил в московския ЦУМ по време на шопинг.

Актьорът заявил, че харесва руския президент заради неговата директност и откритост, поради което е купил 8 тениски с лика на Владимир Путин, които смята да подарява на приятели.

Напомняме, че друг негов колега Стивън Сегал, който също симпатизира на Путин, неведнъж е идвал в Русия и се срещал с руския държавен глава. От своя страна, Владимир Путин е канил холивудския актьор в Сочи на борба свободен стил без правила. През март 2013 година, двамата са били забелязани на тържественото откриване на един от спортните центрове в Москва.

От 7 до 9 август в Севастопол бе порведено шестото международно байк-шоу „Завръщене“, организирано от мотоклуб „Нощни вълци“, участие в което взе Стивън Сегал. По време на изпълнението му главният байкър на страната Александър Хирург Залдостанов връчи на Сегал тениска с образа на Путин, която актьорът показа веднага на публиката.Тогава Сегал заяви, че е руснак, защото баба му и дядо му са от Русия.

Мики Рурк в ефира на  lifenews:

video: http://lifenews.ru/news/138429