САЩ губят радиоелектронната война с Русия

САЩ губят радиоелектронната война с Русия

Публикувано от:

Неотдавнашните съвместни военни учения с Украйна, поставиха Пентагона пред нелицеприятен факт: 173-ата въздушно-десантна бригада на Съединените щати, считана за “авангард на НАТО”, съществено отстъпва по въоръжение и военна подготовка на народното опълчение на Донбас, да не говорим за редовната руска армия.

Изданието Politico разсейва мита за непобедимостта на американците и обяснява защо американската военна машина се е провалила пред руската армада. Този извод се съдържа в таен доклад на американското Министерство на отбраната, който попада в ръцете на журналисти. Това „изтичане” на военна тайна едва ли е случайно.

Предстоят най-мащабните през постсъветската ера военни учения на Руската федерация, известни като “Запад-2017”. Руските средства за радиоелектронна война могат да неутрализират всички GPS-системи на противника на разстояние от 80 километра и да блокират артилерията на бригадата. Сегашните американски цифрови разработки се оказват безпомощни пред разработките от 70-те години, още от съветските времена.

Източник: Кросс