Рябков: Сигналите на „седморката“ за важността от удължаването на санкциите срещу Русия са абсурдни

Сигналите на „седморката“ за важността от удължаването на санкциите срещу Русия са абсурдни, макар и да не са учудващи. Това заяви зам.-външният министър на РФ Сергей Рябков, предаде ТАСС.

„Няма нищо учудващо в това, че така наречената седморка за пореден път изпраща сигнали по темата за санкциите. В значителна степен те са абсурдни, тъй като участниците в тази структури определят изпълняването от страна на Русия на Минските споразумения като условие за отмяната на санкциите“, заяви той.

„Изискванията за изтегляне на чуждестранните войски от Донбас нямат никакво отношение към реалността, защото по дефиниция там няма такива войски“, подчерта дипломатът.

„Второто изискване, което предявяват към нас, в частта за възстановяването от Киев на контрол на всички участъци от границата с Русия е записано в Минските споразумения като заключителен етап от изпълняването им“, добави Рябков.

„Тоест, за пореден път „седморката“ поставя каруцата пред коня, игнорирайки очевидните неща, които трябва да бъдат адресирани към украинските власти, защото именно те не изпълняват Минските споразумения в ключовите аспекти“, заяви той.