Ръководството на НД „Русофили“ проведе срещи с кандидати за парламента от коалиция  „Обединени патриоти“  и партия „Воля“

 

„Само обединени можем да променим България“, каза по време на предизборна среща по покана на НД „Русофили“ Юлиян Ангелов – кандидат за народен представител от коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“. На срещата бяха дискутирани въпроси, върху които „Обединени патриоти“  ще фокусират вниманието си в новия парламент. Във вътрешен план, по думите на Ангелов, партиите трябва да се обединят около няколко ключови теми – като доходите, българските общности зад граница и др. – и да работят по тях, без значение кой управлява.

„Предлагаме отмяна на санкциите срещу Русия, които вредят на българската икономика“ – заяви лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той припомни, че в предишния парламент единствено „Атака“ е признала присъединяването на Крим към Русия и се е обявила против наложените от Запада санкции. „Тя бе и единствената парламентарна партия, която изпрати наблюдатели на референдума в Крим и призова да бъде признато решението на хората, които живеят там“ – допълни Сидеров.

Срещата с председателя на партия „Воля“ Веселин Марешки беше с акцент върху борбата с кражбите и монополите, както и необходимостта от укрепване на сектора „Сигурност“.

Според председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов обединителна основа за просперитета на българското общество може да бъде идейната триада „традиционни ценности – силна държава – многополюсен свят“. Тези идеи според него се споделят от  много съмишленици и симпатизанти на движението, за които залог за успеха е също така традиционното българо-руското приятелство.

Предизборните срещи на НД „Русофили“ с представители на партии и коалиции, които се очаква да влязат в новия парламент, целят да установят полезно сътрудничество за укрепване и развитие на българо-руските отношения и подкрепа на инициативите на „Русофили“ в това направление.