Руснаците ще избират между котка, вълк и тигър за талисман на световното по футбол

Русия показа трите варианта за талисман на световното първенство по футбол през 2018 г., а победителят ще бъде определен с гласуване.

Трите варианта – котка, тигъл и вълк, бяха показани по време на международния фестивал „Круг Света“ в Москва, с което се поставя началото на избор в рамките на Русия на предпочитания вариант. Гласуването ще завърши на 21 октомври.

Кампанията по избор на талисмана започна през април 2015 г., когато бяха избрани възможните персонажи на бъдещия талисман. В нея участваха повече от 50 хиляди млади запалянковци, които избраха десетте най-популярни персонажа.

Във втория етап се присъединиха студенти от художествените университети в Русия. Задачата им беше да вдъхнат живот на тези персонажи.

Директорът на организационния комитет на световното първенство Алексей Сорокин заяви, че имената ще им бъдат дадени по-късно.

„Имаше турнири, в които имаше два, три или пет талисмана. Няма нищо страшно. Главното е да са оптимистични и да не си противоречат един на друг. Те ще са изрисувани по всички правила и изисквания на ФИФА. Като цяло трябва да стоят на крака и да могат да се движат. Трябва да се харесват на хората и да са естетически издържани“, заяви преди време Сорокин.

Източник:  Дневник