Руснаците отказаха да нанесат ядрен удар срещу САЩ: По-добре да ги замеряме с картофи

Руснаците не са „кръвожадни“ и отказаха да подпишат петиция за нанасяне на превантивен ядрен удар срещу САЩ. Експериментът проведе кореспондент на „Комсомольская правда“ в Крим в отговор на подобна акция, организирана в САЩ преди няколко дни, съобщи ТВ „Звезда“.

За разлика от американските граждани, руснаците не искат да убиват никого. От 30-тима допитани само двама подписаха петицията и то със съществени резерви. Останалите предлагаха свои мерки за въздействие върху САЩ, които като цяло бяха абсолютно безобидни. Някои предложиха например да ги замерят със санкционните картофи.

Припомняме, че по-рано американският блогър Майк Дайс реши да проведе необичаен експеримент, като организира събиране на подписи под шеговита измислена петиция за превантивен ядрен удар срещу Русия с цел запазване на превъзходството на САЩ.

Болшинството от американците подкрепиха предложението на Дайс и дори не разбраха, че се шегуват с тях. Реакцията на минувачите се оказа абсолютно неочаквана. Никой от допитаните, освен един мъж, не се усъмни в необходимостта от толкова абсурдната проява на агресия. Дори непротив, те с радост и охота поставяха подписите си под петицията.