Руснаците избраха Путин за човек на годината

Руснаците избраха Путин за човек на годината

Публикувано от:

Руският президент Владимир Путин беше избран за човек на 2015 година, показва проучване на социологическия център “Левада”, съобщи “Интерфакс”. Следват министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и министърът на отбраната Сергей Шойгу.

За жена на годината бяха посочени канцлерът на Германия Ангела Меркел и председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко. След тях се нареждат певиците Полина Гагарина и примата на руската естрада Алла Пугачова.

Като най-добър филм на 2015 година анкетираните определиха “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, следван от “Битката за Севастопол”.

При телевизионните предавания на първо място руснаците поставиха “Нека говорят”. Сред предпочитаните са и новините на Първи канал, както и тези на “Россия-1”.

При телевизионните сериали безспорен лидер в класацията е “Тихият Дон”. Новата екранизация на романа на Михаил Шолохов, чиято първа серия бе излъчена на 29 ноември, е най-мащабната премиера на 2015 година в Русия. Над сериала е работил режисьорът Сергей Урсуляк. Поредицата събра пред малкия екран 20 процента от телевизионните зрители, припомня “Вести”.

14-серийната версия на Урсуляк е посветена на 110-ата годишнина от рождението на Шолохов, която бе отбелязана през пролетта на 2015 година.

Анкетата на социологическия център “Левада” е извършена в периода 18-21 декември сред 1600 души от 137 населени пункта в 48 региона на Русия.