Руското правителство инвестира в патриотичното възпитание на нацията

Руското правителство инвестира в патриотичното възпитание на нацията

Публикувано от:

Руският премиер Дмитрий Медведев утвърди държавната програма за патриотично възпитание на гражданите на Руската федерация за периода 2016–2020 г., пише в. “Стандарт”.

Тя предвижда Москва да похарчи за целта над 1,66 млрд. рубли, предаде Интерфакс.

Парите трябва да бъдат използвани за създаване на система за патриотично възпитание на гражданите, отговаряща на съвременните предизвикателства и задачи на развитието на страната, се посочва в съобщението.

За координатор на програмата е определена Федералната агенция по въпросите на младежта, която ще се отчита пред правителството.

Сред задачите на програмата е развиване у руснаците на интерес към литературата, музиката, изобразителното изкуство, хуманитарните и природо-географските науки, а у младежта – на чувство на гордост, уважение и почитание към символите на държавата, уважение към историческите светини и паметниците на родината.

Предвижда се също повишаване на равнището на военно-патриотичното възпитание на руските граждани, което да доведе до нарастване на престижа на службата във въоръжените сили и правоохранителните органи на страната.