Руското министерство на отбраната публикува видео на унищожаването на команден пункт на ИД в Сирия

Руското министерство на отбраната публикува видео на унищожаването на команден пункт на ИД в Сирия

Публикувано от:

Министерството на отбраната на Русия публикува видео на новите удари на руската авиация срещу позициите на терористите от „Ислямска държава“ (ИД) през изминалото денонощие, предаде РИА Новости.

На публикуваните кадри е заснет въздушен удар по полевия лагер на терористите край Маарет Ен-Нууман, както и срещу позициите на ИД в района. Фиксирани са и обстрел на позицията на терористите с изтребител-бомбардировач Су-34 и унищожаването на команден пункт на ИД.

Както се съобщава, самолетите Су-34, Су-24М и Су-25 се извършили 18 полета и са нанесли удари по 12 обекта на групировката „Ислямска държава“ (ИД) в рамките на операцията на руската бойна авиация в Сирия. Голяма част от полетите – 10 – е извършена през нощта, като са бомбардирани седем обекта на терористите.

В резултат от преките попадения са унищожени команден пункт и свързочен възел на въоръжените формирования на ИД в района Дар-Тааз, провинция Алепо. Щурмовите изтребители Су-25 са бомбардирали полеви лагер на ИД в района Маарет-ен Нууман, провинция Идлиб. Напълно разрушени са бункери, а също така складове за оръжие и горивосмазочни материали на терористите, съобщиха още от министерството на отбраната на РФ.