Руски филм спечели голямата награда на „Любовта е лудост“ във Варна

Руската драма „Изпитание“ спечели голямата награда „Златна Афродита“ на 23-то издание на международния филмов фестивал „Любовта е лудост“ във Варна. Режисьор на отличената лента е Александър Кот.

Специалният приз отиде при грузинската продукция „Младоженки“. Диплом за успешен експеримент в седмото изкуство пък получи иранският „316“. Най-добра между актрисите се оказа Виктория Кочиаш – за ролята й в германо-руския „Любовна история, Линденфелд“. Журито обаче не пожела да обяви единствен актьор за номер едно.

Китайският „Обещание за вечна любов“ спечели възторга на НФЦ, а португалският „Семейство Майа“ – на съюза на филмовите ни дейци. Кметството в морската столица демонстрира любовта и преклонението си пред Татяна Лолова и я награди за майсторското й превъплъщение в незрящата Флора в „Бартер“ на Атанас Киряков. Доста зрители в конгресния център във Варна бяха убедени, че родният филм ще се нареди между фаворитите за гран при. „Каръци“ на Ивайло Христов, който беше в извънконкурсната програма, отнесе две отличия – на гилдията на критиците на СБФД и „Горчива чаша“ на Факултета по журналистика и масова комуникация към Софийския университет.

Източник: standartnews.com