Руски туристи трети ден не могат да излетят от Москва за Бургас

 Руски туристи вече трети ден не могат да отлетят за почивките си в България, а около 200 души от 20 часа чакат полетите си от Летище Бургас обратно – за Москва и Санкт Петербург, предават руски медии.

„Сложната ситуация с руските туристи ще бъде разрешена до края на деня“, заявяват от българската авиокомпания „България ер“, която е трябвало да превози туристите в двете посоки.

Според превозвача на пътниците се предоставя всичко необходимо. Туристите обаче се оплакват, че няма предвидена храна, няма ясна информация кога ще отлетят.

За Агенция „КРОСС“ от авиокомпанията уточниха, че за случая има информация на уебсайта й още от събота и се допълва всеки ден за развитието му. „От уикенда сме в постоянна връзка с руското консулство във Варна и правим всичко необходимо, за да осигурим комфорт на пътниците“, казват още от „България ер“.

След неочаквано забавяне полетите между Бургас и Москва и Санкт Петербург постепенно се възстановяват.

Лошите метеорологични условия в Москва в нощта на петък срещу събота, които доведоха до анулирането на стотици полети от летище Шереметиево, както и технически проблеми на самолета са принудили аеропревозвача да извърши промени в полетите по направление Бургас – Москва и обратно. „Очакваме, че ситуацията ще бъде напълно нормализирана тази нощ“, съобщават от „България ер“.