Руски промоутър: Полицията да провери ръкавиците на Кличко

Руски промоутър: Полицията да провери ръкавиците на Кличко

Публикувано от:

Известният руски промоутър Владимир Хрюнов каза пред Gazeta.ru, че екипировката, с която излиза на ринга световният шампион Владимир Кличко, може да доведе до сериозни наранявания у съперниците му.

„Темата, която отдавна се обсъжда, са ръкавиците на Кличко. След всеки негов удар Пулев падаше като домат. Мисля, че това е факт, който трябва да бъде проучен, може би дори и от полицията в Хамбург. Тъй като това е реалната ситуация: Пулев получи увреждане на здравето”, каза Хрюнов.

Същевременно стана известно, че световният шампион Владимир Кличко ще излезе отново на ринга през март догодина. Следващият му съперник най-вероятно ще е американецът Брайънт Дженингс.

Според мениджъра на украинеца Бернд Бьонте, кандидати да излязат срещу него са още Бърман Стивърн и Деонтей Уайлдър, които ще се борят за титлата в WBC. За тяхната битка обаче все още няма насрочена дата и затова вероятността победителят да излезе срещу Кличко през март или най-късно април, е малка.

Дженингс е лично одобрен от промоутърската компания на Кличко. Американецът през тази година победи първо Артур Шпилка през януари, а през юли и Майк Перес.
До момента в кариерата си 30-годишният Дженингс има 19 победи от 19 мача на професионалния ринг, като 10 от тях са с нокаут. Шанън Бригс също напъва за мач с украинеца, но вероятността да има такъв е нищожна.

Така вероятността за скорошен реванш между Кличко и Кубрат Пулев става все по-малко вероятна. Българинът поиска ответен мач с украинеца възможно най-скоро, но още веднага след мача световният шампион отклони възможността за такъв двубой и сега явно си е намерил друг съперник.

Междувременно в мрежата се появи видео от съблекалнята на боксьора в Хамбург. На официалния YouTube-канал на братята Кличко бе качен клип, който показва подготовката на украинеца за срещата с Кубрат Пулев. В нея освен треньора Джонатан Бенкс участва и брат му Виталий Кличко.

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=TSrtW50noMc[/embedyt]