Руски космонавт-кмет с покана да гостува в Несебър

При гостуването си в побратимения  Волоколамск кметът на Община Несебър Николай Димитров  проведе редица срещи с фирми – членове на Съюза на руските туроператори, с които разговаря за възможностите за културен, фестивален и най-вече спортен туризъм, съобщи Максим Момчилов.

Възможностите за културно сътрудничество несебърският кмет обсъди и с руския си колега Валери Токарев* – кмет на Звездното градче, недалеч от Москва. Връчвайки ВИП-подаръци на  именития си колега, Димитров се възползва от случая да го покани да гостува в единствения български град под егидата на ЮНЕСКО, съобщи кореспондентът от Несъбър Максим Момчилов.

При гостуването си в Несебър руският гост ще може да присъства и на международния фестивал „Отечество“, който се провежда  под патронажа на несебърския кмет и е съвместна културна проява между морския град и Звездното градче.

–––-

Валери Токарев е известен руски космонавт, летял в космоса два пъти и е извършил две кариерни космически разходки. Удостоен е със званието „Герой на Руската федерация“, както и с други ордени и медали на Русия. Преди да заеме поста кмет, е бил тест – космонавт в намиращия се в Звездното градче Център за подготовка на космонавти „Ю. А. Гагарин“ – главното съветско и руско учреждение за подготовка на космонавти.